HERNEPÜREESUPP

Hernepüreesupp on selline lustakas, maitsev ja kiirelt valmiv roog, mis sobib nii argipäeva kui pidulauale. Ilmselt tuleb veel maitsvam kui kasutada värskeid herneid, aga esiteks on see herneaeg aeg nii pisuke ja siin Brüsselis on üldse keerulised lood nendega. Ent sest pole häda, linnavurle teeb külmutatud herneid kasutades ka maitsva supi :)



Patta tuleb panna:
1 sibul
2 kartulit
0,5 puljongikuubikut
vett (1,5 l?)
400 gr külmutatud herneid
3 spl koort
soola, pipart
peekonit

Algatuseks tuleks praadida peekonikuubikud ning tõsta need köögipaberile nõrguma. Järelejäänud rasvas (või õlis kui rasva ei taha kasutada) praadida kergelt läbi sibul. Lisada kartulid, puljongikuubiku pool ja vett. Mina panen alati vett silma järgi nii, et täpset kogust ma ei oska öelda. Hea kui köögiviljad oleksid kaetud ja selle supi puhul isegi natuke rohkem. Pärast kui supp on püreeritud saab alati juurde lisada vett kui tundub teine liiga paks. Mulle isiklikult meeldivadki väheke tummisemad püreekad.

Kui kartulitükid on mõnusasti pehmeks podisenud, siis lisa külmutatud herned. Aja keema ning keeda need pehmeks (mõni minut). Seejärel võta pott tulelt, püreeri segu saumikseriga. Lisa vett kui tundub liiga paks. Maitsesta soola, pipra ja koorega. Serveeri peekonitükikestega.

Allikas: http://maitsevseiklus.blogspot.com/2011/08/roheline-hernepureesupp.html, algne allikas Oma Maitse retseptiraamat

No comments:

Post a Comment