Lemon curd on meeletult maitsev toode. See vallandab minus tõsise Puhhi sündroomi - võiksin mõnust mõmisedes üksipäini terve purgi tühjaks limpsida, aga siis jääksin ka, naksti, ukseauku kinni. Kaloritega see toode ei koonerda, ega ka maitsetega. Hommikul röstsaiale kiht sidrunivõiet ja maailm on hoopis ilusam paik. Sobib ka mitmetesse kookidesse panna. Eriti hea on aegajalt teleka eest irdudes, nii muuseas külmkapist möödudes, otse purgist näpuga seda musisse pista. Salamisi, muidu teised tahavad ka ;)
3 suurt muna
150 gr suhkrut
100 ml sidrunimahla
100 gr võid
1 spl sidrunikoort
Klopi kuumakindlas anumas munad suhkruga lahti ning lisa sidrunimahl. Kuumuta veevannil (nii, et kauss ei puutuks vastu vett põhjaga) vispliga pidevalt kloppides/segades umbes 10 minutit kuni tekib hapukoore paksune segu. Eemalda veevannilt ning lase pisut jahtuda. Seejärel sega sisse võitükid ja sidrunikoor. Kata toidukilega nii, et kile puutub võide vastu, siis ei teki jahtumisel nn nahka peale. Säilita külmas.
Allikas: NamiNami
No comments:
Post a Comment