See tagantjärgi retseptide kirjapanek polegi alati nii lihtne, eriti kui sa avastad teatavad erisused mustanditesse kirjutatu ja tehtud pildi vahel. Käesoleva roa puhul ajas mind segadusse tomat, mis pildilt paistab, aga mis mu kriitseldatud retseptimustandis mitte mingit pidi ei kajastunud. Tõenäoliselt kasutasin ma seekord tomateid hakitud kujul, aga ma ei välista purustatud tomatikonservi ka. Ehk siis suhtugem tomatite ja vee lisamisse loominguliselt.
Aga toidu maitse on küll ehedalt meeles, seda peamiselt abikaasa õhkamiste tõttu, kes sellest aegajalt ikka juttu teeb. Maitses hästi järelikult :)
2 keskmist pommut ehk baklažaani
1 sibul
1 tšillipipar
2 küüslauguküünt
2 cm pikkune ingverijupp
~ 4 keskmist tomatit või 400 gr purustatud tomateid
1 tl vürtsköömenit
1 tl garam masalat
1 tl kurkumit
1 tl paprikapulbrit
1 tl fenkoliseemneid
1 tl koriandriseemneid
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 spl palsamiveiniäädikat
~ 2 dl vett
1 dl tatart
2.5 dl vett
sutsu soola
Lõika pommu ratasteks ja pane soolaga seisma 10 minutiks. Seejärel pühi köögipaberiga rattad ükshaaval puhtaks. Kuumuta kuival pannil vürtsköömeni-, koriandri- ja fenkoliseemneid, seejärel uhmerda need peeneks. Haki sibul, tšilli ja ingver peeneks ning prae neid poti põhjas 5 minutit. Lisa pommu, hakitud tomatid, vesi ja maitseained. Hauta kuni pommu on pehme.
Samal ajal keeda tatar. Serveeri koos, kas segatult või mitte, maitse asi.
No comments:
Post a Comment