Kanakarri

Kanakarri sisaldab isetehtud karripastat ning tänu sellele on ta pungil ehedaid vürtse, meeliülendavaid aroome ja mõnusaid maitseid. Idamaise köögi austajatele, nagu seda meie peregi on, sobib ta suurepäraselt.



Karripasta:

5 küüslauguküünt
pöidlasuurune tükk ingverit, jämedalt tükeldatud
1 tšillipipar, jämedalt tükeldatud (kes väga vürtsist ei armasta, eemaldagu seemned)
2 tl vürtskööment (võib ka jahvatatud kujul kasutada)
2 tl koriandriseemneid
1 tl kurkumat
1 tl paprikapulbrit
1 tl garam masalat
nelja kardemonikauna seemneid
0.5 dl vett

Kuumuta kuival pannil vürtsköömneid ja koriandriseemneid minuti jagu. See toob nende aroomid ja maitsed rohkem esile. Hõõru uhmris pulbriks. Pane kõik koostisained köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks.

Allikas: BBC Good Food

Kanakarri:

6 kanarinda
1 sibul
peotäis koriandrit, lehed ja varred
50 gr karripastat
400 gr purustatud tomateid
400 gr kookospiima
0.5 sidruni mahl
2 kaffir laimilehte
suhkrut
soola
pipart
õli
soovi korral veel: 2 küüslauguküünt, 1 tšilli, veidike ingverit

Lõika kana 2 cm kuubikuteks, haki sibul. Kui kasutad karripastale lisaks veel küüslauku, tšillit ja ingverit (nagu mina), siis haki needki hästi peeneks. Koriandril eemalda lehed ja haki varred peeneks. Kuumuta potis õli ning prae selles sibulat mõni minut, lisa kaffir laimilehed ja karripasta, et kuum kõik vürtsid valla päästaks ning seejärel lisa koriandrivarred. Soovi korral siis ka purustatud küüslauk ja peeneks hakitud tšilli ja ingver. Kuumuta segu läbi ning lisa kanatükid. Sega hästi läbi ja küpseta neid paar minutit, seejärel lisa purustatud tomatid, kookospiim, sidrunimahl ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Hauta tasasel tulel 15-20 minutit, aegajalt sega. Serveeri riisi ja koriandrilehtedega.

No comments:

Post a Comment