Ricotta pannkoogid Nigella moodi

Mulle meeldivad millegipärast just pühapäevad, mitte, et see päev oleks seotud ohtrate traditsioonide, pidustuste ja muu sellisega. Tõele au andes pole meil isegi pannkoogihommikuid. Lihtsalt kui ma pühapäevale mõtlen, siis kerkib silme ette päiksesäraline selge sinitaevas ning hinge poeb mõnus rahulolutunne. Võibolla sellepärast, et see on ainus päev, kus ei pea ilmtingimata kuhugi minema või ruttama. Kuna siin on enamus asju ka pühapäeviti kinni, siis pole vaja massidega võidelda süsteemides, vaid saab rahulikult minna linnapeale promeneerima, istuma välikohvikutesse või sõita kuhugi ümbruskonda avastama. Ja vahel on tore olla niisama laisk, teha mitte midagi kasulikku ja südamest puhata.



Eile oligi täiesti oivaline pühapäev. Taevas sillerdas päike, õhk oli täis kevadet ning põski paitas mõnus 14 kraadine soojus. Võtsime kapist välja kevadmantlid ning läksime linnapeale kuukama. Ühtlasi kuulutasime tänavakohvikute hooaja alanuks, nautisime kerget rüübet ja head seltskonda.

Pannkooke tegin siiski ka. Selliseid mõnusaid õhulisi ja paksukesi, mis maitsesid täitsa pühapäeva vääriliselt, imeliselt hästi.

250 gr ricottat
125 ml piima
2 muna
100 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola

Sega omavahel ricotta, piim, munakollased, sool, jahu ning küpsetuspulber mõnusaks ühtlaseks massiks. Vahusta munavalged ning lisa õrnalt segades taignale. Küpseta vähese õliga koogid mõlemalt poolt kuldseks. Eriti hästi sobivad meega.

Allikas: Nigella Lawson

No comments:

Post a Comment