Kala porru ja hapukoorega

Abikaasa retseptivaramust üks väga hästi maitsev kalaroog, mida on imelihtne valmistada. Sul on vaja vaid head valget kala, porrut, tilli, hapukoort ja sutike nipet-näpet juurde. Ükskord ma pajatan pikemalt sellest kooremajandusest siin, kui lugeda on soovi, praegu aga viskan retsepti üles ja asun majas tuuseldama. Õhtuks on oodata külalisi.



3 valge kala fileed
2 porrut
450 gr hapukoort
1 spl Dijoni sinepit
ohtralt tilli
võid-õli
soola
pipart

Puhasta porru. Lõika see pikkupidi pooleks ja loputa külma vee all, et kihtide vahelt kõik muld välja tuleks. Seejärel viiluta. Kuumuta pannil veidike õli ning prae selles porruviilud, maitsesta soola ja pipraga. Aseta porru ahjuvormi põhja ning lao sellele kalafileed, mis on omakorda maitsestatud soola ja pipraga. Kata tilliga ning hapukoore-sinepiseguga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Võid peale raputada ka riivitud parmesani kui soovid.

No comments:

Post a Comment