Rabarberi-toscakook

Vat ei teagi kuhu nüüd piinlikkusest silmi peita. Nii pikk vahe on blogimisse sisse jäänud, et sõbrad kodumaal juba tunnevad muret ega me viimati nälga pole surnud. Paraku peab tunnistama, et söögitegemine on jätkunud sissekannetest hoolimata ning suveks saledaks programmiga pole suutnud isegi alustada mitte.

Ühel hetkel kadus lihtsalt kirjutamise motivatsioon ära. Siis pressis elu muude toimetustega peale ning seejärel laekus õuele suur suvi ühes muljetavaldavate soojakraadidega. Viimase üle ma ei kurda, oligi teine tänavu hiljaks jäänud. Varsti saavad ka eksamid seljataha ning siis võib täiel rinnal puhkama hakata.


Küll aga on õnnestunud mul teha mõned megahead rabarberikoogid, mis keeled suisa alla viivad.
Sellepärast mul see prantsuse keele õppimine nii vaevaliselt lähebki! Nüüd ma tean ... :) Kohe esmaspäeval ütlen õppejõule, et: je ne peux pas parler, je n'ai pas de langue. Kui hea mõte!

Siin on üks imehea rabarberi-toscakook toidutarest.


7 dl tükeldatud rabarberit
2 spl suhkrut
1 tl kaneeli

põhi:
2 muna
1 dl suhkrut
50 gr sulatatud võid
0.5 dl piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

tosca kate:
75 gr võid
1 dl suhkrut
2 spl jahu
1 spl piima
120 gr mandlilaaste

Puhasta ja tükelda rabarberid ning sega suhkru ja kaneeliga. Jäta maitsestuma.
Taigna jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning töötle ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, laota peale rabarberitükid ja küpseta 200° juures 20-30 minutit.
Katte valmistamiseks sulata kastrulis või ja sega hulka ülejäänud katteained. Kuumuta keemiseni ning jaga ühtlaselt koogi peale. Küpseta veel 15 minutit.


No comments:

Post a Comment