Rabarberikook keedukreemiga

Tamtaratamtaraaa! Lubage esitleda, minu päris esimene keedukreem. Ja mis veel uhkem, minu esimene kook selle kraamiga. Abikaasa oli ülirahul, sest see on tema üks lemmikumaid kooslusi - rabarber (või õun, kõige popim kui mõlemad) ja keedukreem.

Aga kook oli nämpsik.Veidike rohkem oli temaga mässamist kui tavaliste küpsetistega, aga vaeva väärt. Retsept on pärit siit (Terevisioon), aga no see ei oleks minulik, kui ma ei suudaks selles midagi sassi ajada. Seekord siis rändas põhja rohkem suhkrut ja vähem jahu kui originaalis, aga kui aus olla, siis sai magusus küll täpselt paras niimoodi. See võis muidugi ka olla tingitud sellest, et ma panin rohkem rabarberit :)
Jahu võib küll 20 gr rohkem panna, kergem tainast vormida. Eeldatavasti.



Taigen:
180 gr jahu (orig. 200 gr)
1 tl küpsetuspulbrit
180 gr suhkrut (orig. 100 gr)
100 gr võid
1 muna

Puru:
180 gr jahu
180 gr suhkrut
100 gr võid

(võib aru saada küll, et miks ma põhja sassi ajasin)

Keedukreem:
2 muna
75 gr suhkrut
2 spl jahu
300 ml piima

Täidis:
500 gr kohupiimapastat
125 gr suhkrut
1 muna
2 spl tärklist
8 gr vaniljesuhkrut

450 gr rabarberit

Esmalt tuleks valmistada keedukreem. Selleks segada muna suhkruga, lisada jahu ja kloppida tükid välja. Vala juurde piim ning segada ühtlaseks. Segu kuumutada kuni see pakseneb, pidevalt segades. Keema ei ole viisakas teda lasta. Jäta kreem jahtuma.

Taignaks segada omavahel kuivained ning näppida sisse külm või. Seejärel lisa muna ja sõtku tainas ühtlaseks. Pane tainas vormi põhja ning aseta pooleks tunniks külma.

Valmista purutainas ehk näpi külm või väikeste tükkidena jahu-suhkrusegusse.

Sega jahtunud keedukreemi hulka täidise koostisosad ning vala taignale. Sinna peale laota rabarberitükid ning selle peale purutainas. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 1 tund ja 20 minutit.


No comments:

Post a Comment