Ratatouille vol 2, ahjus valmistatult

Olen juba ammu mõelnud proovida Ratatouille'd ahjus valmistada meie tavapärase viisi asemel. Sellega on muidugi rohkem mängimist, aga see mäng väärib küünlaid. Mulle väga, väga maitses ta niimoodi valmistatult, isegi tsipake rohkem kui pliidil hautatult. Kuigi, kui juurikaid enne röstida ja siis pliidil edasi teha, siis on ilmselt ka see lugu veidi teise nüansiga. Idee kolmandaks versiooniks :)


Ja ma muidugi ei saa jätta mainimata, et see on roog, mis on järgmisel päeval veel maitsvam ning mis külmana tarbides viib ka keele alla.

2 pommut ehk baklažaani
1 suvikõrvits
3 rohelist paprikat
2 punast paprikat
1 kollane paprika
2 sibulat
5 - 8 küüslauguküünt
800 gr purustatud tomateid
ohtralt värsket tüümiani (lehed)
2 loorberilehte
soola, pipart
1-2 tl suhkrut
oliivõli
või


Lõika pommud ratasteks. Pintselda oliivõliga ning pane ahjuplaadil grillrežiimiga ahju 10 minutiks. Lõika paprikad pooleks, puhasta seemnetest ning aseta ahjuplaadile lõikepool allpool ja grilli ahjus 10 minutit. Haki suvikõrvits poolratasteks, tee sama grillitud pommudega. Paprikad lõika pikkupidi kolmeks ning need omakorda kaheks. Või noh nii nagu sulle endale meeldib ja ahjuvormi mahub.
Haki sibul ja prae pannil killukese võiga pehmeks, lisa purustatud tomatid, loorberilehed, tüümian ja purustatud küüslauguküüned. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase keskmisel tulel podiseda 5 minutit.
Pane ahjuvormi põhja kiht kastet, sellele hakitud juurikaid, siis jälle kastet ja juurikaid ning kõige viimaseks kihiks taas kaste. Kata vorm kaanega ja pane 200 kraadisesse ahju 1.5 - 2 tunniks podisema. Serveeri näiteks tagliatellega. Oivaliselt sobib lisandiks lambaprae juurde.

No comments:

Post a Comment