Kook on väga
maitsev, just parajalt hapu ja magus, ainult et üsna vedela sisuga, kippus
teine taldrikul laiali lagunema ning ei hoidnud vormi. Võibolla sellepärast, et mingil müstilisel põhjusel lisasin sinna 1 dl Kreeka jogurtit. Miks ma seda tegin, jääb siiani arusaamatuks :) Proovin mõni teine kord
(huvitav küll millal) teistmoodi.
200 gr jahu
120 gr võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
½ tl soola
1 spl jääkülma
vett
Sega jahu,
suhkur, sool ning näpi hulka jääkülm vesi. Lisa munakollane ning vormi
taignaks. Aseta taignapall külma 30 minutiks. Vajuta tainas ühtlaselt vormi
põhja ja äärtele ning eelküpseta 200 kraadises ahjus 7 - 10 minutit.
Täidis:
500 gr rabarberit
500 gr rabarberit
400 gr
kondenspiima
1 dl hapukoort
3 munakollast
Tükelda rabarber
1 cm paksusteks viiludeks. Sega kondenspiim hapukoore ja munakollastega. Aseta
eelküpsetatud põhjale rabarberikiht ning vala üle kondenspiimaseguga. Küpseta
180 kraadises ahjus 30-35 minutit.
Besee:
4 munavalget
4 munavalget
1,5 dl suhkrut
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Jaota koogile ning küpseta 180 kraadises ahjus 7 – 10 minutit.
Allikas: http://toiduteemal.blogspot.be/2011/05/jalle-rabarberikook-seekord-beseest.html
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Jaota koogile ning küpseta 180 kraadises ahjus 7 – 10 minutit.
Allikas: http://toiduteemal.blogspot.be/2011/05/jalle-rabarberikook-seekord-beseest.html
No comments:
Post a Comment