Meega röstitud ahjupeedid ning apelsiniporgandid

Hoolimata sellest, et need juurikaroad ka individuaalselt väga maitsvad on, passib neid eriti hästi koos teha, kuna nende maitsed täiustavad teineteist ilusasti. Magusad peedid ja hapukad porgandid sobivad kenasti mõnd lihatükikest saatma.



Meega röstitud ahujupeedid

3 keskmist peeti
1 spl palsamiveiniäädikat
2 spl mett
2 spl õli
1 tl tüümiani
1 tl musta pipart
sutike soola

Koori ja tükelda peedid sektoriteks. Keeda soolaga maistestatud vees 10 minutit ning kurna. Sega kuumade peetide hulka palsamiveiniäädikas, tüümian, mesi ja õli ning vala ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.


Apelsiniporgandid


400 gr porgandeid
1 apelsin (koor ja mahl)
2 küüslauguküünt
1 tl rosmariini
0.5 tl kaneeli
0.25 tl tšillit
0.5 tl vürtsköömneid
soola
pipart

Pane vesi potti, lisa apelsini koor, sutsuke soola ja lase keema tõusta. Lisa tükeldatud porgandid ning keeda 10 minutit, kurna. Sega kuumade porgandite hulka purustatud küüslauguküüned, maitseained ja apelsini mahl. Vala ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

Mina tegin peete ja porknaid koos ühel plaadil ning meisterdasin neile pesad fooliumist. Siis püsivad maitsed kenasti omas oblastis :) Ja saateks oli meil piisonihärra täitsa tavalise soola ja pipraga maitsestatud.

Porknad Jamie Oliveri raamatust ja peedid ...  ei mäleta :)

No comments:

Post a Comment