Mmmmmm ...
Kukeseened on nii meeletult head! Kahju, et neid nii vähe aega saab - ainult
puhkuse ajal kodumaal. Siin müüakse neid muidugi ka, aga hirmkalli hinnaga ja ma
olen enam kui kindel, et metsast need küll korjatud pole, vaid on kuskil
kasvuhoones samblale külvatud. Maitse on neil seetõttu ka oluliselt nõrgem.
Küll aga sai puhkuse ajal Eestis ehedat metsaseent mitmel moel tarbitud ja kui
tagasi Belgiasse sõitsime, avastasime Saksamaal poes ka sellised mõnusad ehedad kukekad, mis meiega koos prii
küüdi Belgiasse said ning mis leidsid rakendust ühes imeheas kukeseenepastas.
Nämm!
100 gr peekonit,
kuubikutena
1 sibul
1-2
küüslauguküünt
tüümiani
soola, pipart
kaneeli
2 dl lahjat koort
2 dl vett
soovi korral puljongikuubik
2 dl vett
soovi korral puljongikuubik
1 muna
Särista pannil
peekonikuubikud veidi krõbedaks, lisa hakitud sibul ning prae mõni minut.
Seejärel kalla hulka jämedalt tükeldatud kukeseened, sega ja prae kõik koos
läbi. Kui seentest tulev vedelik on peaaegu aurustunud, lisa purustatud
küüslauk ning prae minutit paar. Maitsesta hoole ja armastusega lisades soola,
pipart, veidike tüümiani ja pisut kaneeli, mis annab eriti hea maitse
kukeseentele. Kalla juurde vesi ja koor ning keeda kastet mõned minutid, seejärel
paksenda lahtiklopitud munaga. Kõige parem on seda teha nii, et lahtiklopitud
muna hulka paned paar lusikat kuuma kastet, segad läbi ning seejärel valad
munasegu ühtlase joana kastmesse seda pidevalt energiliselt segades. Siis ei
teki tükke ja klompe. Lihvi veel mõne keeru soola ja pipraga ning serveeri mõne
ilusa pastaga, peale raputa värsket tüümiani.
No comments:
Post a Comment