Greibi-granita ehk greibijää on õhtusöögi lõpetuseks kui täpp i peal. Imeilusa värviga, värskendav ja vaimustav magustoit, milles on parajalt nii põnevust kui ka ootuspärasust. Kuna magustoit sisaldab viina, siis ei ole see muidugi paslik lastele, aga enamusele neist niikuinii ei meeldi greip :)
Granitat võib ka alkoholita teha, ent siis ei saa magustoitu kauaks sügavkülma jätta, ta jäätub liialt ära (kui just mahlapulki teha ei soovi, aga selleks on teised anumad).
Ratatouille vol 2, ahjus valmistatult
Olen juba ammu mõelnud proovida Ratatouille'd ahjus valmistada meie tavapärase viisi asemel. Sellega on muidugi rohkem mängimist, aga see mäng väärib küünlaid. Mulle väga, väga maitses ta niimoodi valmistatult, isegi tsipake rohkem kui pliidil hautatult. Kuigi, kui juurikaid enne röstida ja siis pliidil edasi teha, siis on ilmselt ka see lugu veidi teise nüansiga. Idee kolmandaks versiooniks :)
Ja ma muidugi ei saa jätta mainimata, et see on roog, mis on järgmisel päeval veel maitsvam ning mis külmana tarbides viib ka keele alla.
Kohupiimakook kirsside ja martsipaniga
Hea mahlane kook, millele martsipan annab mõnusa maitsenüansi.
1 purk kirsikompotti
500 gr kohupiima
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 purk kirsikompotti
500 gr kohupiima
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Rabarberikook kondenspiimaga beseekatte all
Kook on väga
maitsev, just parajalt hapu ja magus, ainult et üsna vedela sisuga, kippus
teine taldrikul laiali lagunema ning ei hoidnud vormi. Võibolla sellepärast, et mingil müstilisel põhjusel lisasin sinna 1 dl Kreeka jogurtit. Miks ma seda tegin, jääb siiani arusaamatuks :) Proovin mõni teine kord
(huvitav küll millal) teistmoodi.
Kukeseenepasta
Mmmmmm ...
Kukeseened on nii meeletult head! Kahju, et neid nii vähe aega saab - ainult
puhkuse ajal kodumaal. Siin müüakse neid muidugi ka, aga hirmkalli hinnaga ja ma
olen enam kui kindel, et metsast need küll korjatud pole, vaid on kuskil
kasvuhoones samblale külvatud. Maitse on neil seetõttu ka oluliselt nõrgem.
Küll aga sai puhkuse ajal Eestis ehedat metsaseent mitmel moel tarbitud ja kui
tagasi Belgiasse sõitsime, avastasime Saksamaal poes ka sellised mõnusad ehedad kukekad, mis meiega koos prii
küüdi Belgiasse said ning mis leidsid rakendust ühes imeheas kukeseenepastas.
Nämm!
Palmisüdame salat avokaado ja pirniga
Taaskord üks tore
salat palmisüdame ja avokaado duo baasil. Maitseb nagu ikka, hästi. Võibolla
rohelise sibula ma asendaks järgmine kord mõne muu ürdiga, nt murulauguga, mis
pole nii pretensioonika maitsega. Muidu igati viis!
Kapsa-hakklihahautis hapukoorega
Kapsalainel
seilates edasi. Üks minu lemmikumaid suviseid roogasid on kapsa-hakklihahautis
hapukoorega. Ma ei teagi, et miks ta minu jaoks suvine toit just on, võibolla
sellepärast, et talvel süüakse ikka rohkem hapukapsast. Igatahes on see üks
mõnus roog, mis minu arust maitseb küll vist kõikidele eestlastele, sh ka lastele
:) ... kas pole mitte julge avaldus?! OK, parandan ennast – ma pole veel näinud
ühtegi inimest, kes minuga koos ühe laua taga seda süües, oleks teatanud, et
see talle ei maitse. Mitte, et minuga koos laua taga istumine oluline oleks,
aga ma ju ei tea, mis te seal kodus räägite ... ah jälle läks rappa :) Olgu
kuidas on, minule see maitseb väga!
Porgandi-kapsasalat leesputkega
Vaat kui kapsas
on juba koju toodud, siis tuleb teda ikka mitu päeva süüa :) Allpool väga mõnus
salat, leesputkega. Leesputk ei ole väga levinud maitsetaim minu köögis olnud.
Ei müüda minu arust teda ka poodides eriti. Küll aga avastasin ta siit ühest
aiandist ning nüüd kasvab ta mu pisike aia nurgas. Ta on selline hästi
intensiivse maitsega, hästi omapärane ja samas nii koduselt tuttav. Vanaemal
kasvas ta ka aias ning ta pani seda suppidesse tihti. Maitselt meenutab ta
midagi peterselli ja selleri vahepealset. Mõnus toode.
Kapsasalat
See on salat minu lapsepõlvest. Mulle hirmsasti maitses see salat ning ta oli üks esimesi soolaseid toite, mis ma ise valmistama õppisin. Millegipärast jäi selle söömisesse üksvahe auk, ent nüüd ongi aeg see viga parandada.
Meelepärane kogus kapsast tuleb hästi peeneks hakkida (või riivida) ja mingi nuialaadse asjaga kergelt tampida. Valada peale 1 spl õli ja 2 spl äädikat, maitsestada suhkru ja soolaga ning hästi läbi segada. Jäta pooleks tunniks maitsestuma enne serveerimist.
Meelepärane kogus kapsast tuleb hästi peeneks hakkida (või riivida) ja mingi nuialaadse asjaga kergelt tampida. Valada peale 1 spl õli ja 2 spl äädikat, maitsestada suhkru ja soolaga ning hästi läbi segada. Jäta pooleks tunniks maitsestuma enne serveerimist.
Rabarberikook vaniljese kohupiimaga
Seda kooki olen teinud paar korda, ükskord nii nagu allpool kirjas, teinekord veidi vähem maitsestatud keedise ja ilma vaniljepudingupulbrita. Mõlemat pidi on mõnusalt maitsev.
Roheline salat avokaadost ja palmisüdametest
Avokaado ja palmisüdame koosluse headusest olen ennegi pajatanud, aga kui lisada sellele veel koriandrit, siis saab salat hoopis teise elu. Mõnus kerge vahepala.
Sidrunikook beseekatte all (Lemon Meringue Pie)
Tegelikult on see vana kook uues kuues, kuna kasutasin oma teise päeva sidrunikoogi retsepti, sest see on lihtsalt nii hea, ja tegin talle beseekihi otsa. Mulle meeldis, kuigi mulle meeldib vist ilma selle viimase osata ikka rohkem. Positiivne on muidugi see, et täidisest ülejäävad munavalged saab kenasti ära kasutada.
Subscribe to:
Posts (Atom)