Kolmekihiline tort

Selle tordiga on omajagu nalja saanud ja vaeva nähtud. Retsept seisab mustandite all juba pool aastat, aga avaldamiseni pole jõudnud erinevatel põhjustel. Peamine neist see, et iga kord kui ma seda torti tegin, tuli ta isemoodi välja ning selle perfektse lõpptulemuse saamine nõudis palju katsetusi, mõningasi lörriminekuid ning isegi teatavat ahastust.

Avokaado-banaani mahedik


1 avokaado
1 banaan
450 ml hapupiima/petti
3 tl mett
purustatud jääd või jääkuubikuid kui masin lubab

Meega röstitud ahjupeedid ning apelsiniporgandid

Hoolimata sellest, et need juurikaroad ka individuaalselt väga maitsvad on, passib neid eriti hästi koos teha, kuna nende maitsed täiustavad teineteist ilusasti. Magusad peedid ja hapukad porgandid sobivad kenasti mõnd lihatükikest saatma.



Kõrvitsasupp kookospiimaga

Üks hiljuti avastatud ja lemmikute nimekirjas end kindlalt kinnitanud vaimustav püreesupp kõrvitsast. Hästi sametiselt kreemine ning väga mõnusalt lihtsa maitsega, mida särtsutab kaunis tšillipipar, julge ingver ning pehmust lisab armas kookospiim. Tõepoolest üks väärt supp. Ja imeilusa kollase värviga, millest ma kahjuks pilti teha ei taibanud :)

~700 gr puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
3 kartulit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
0.5 tšillikauna
2.5 cm jupp ingverit
400 ml kookospiima
600-700 ml vett
soola
sorts õli praadimiseks

Kuumuta poti põhjas veidi õli ning prae selles hakitud sibulat, tšillit ja ingverit umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel mõni minut. Kalla potti kõrvitsakuubikud ning vesi ja keeda 10 minutit. Seejärel lisa kartulikuubikud ja keeda kuni kõik on pehmed. Püreesta sauseguriga lisades tasapisi juurde kookospiima. Maitsesta soolaga ning serveeri värvikate tšilliratastega.

Retsept mugandatud siit.